OSZD MEG!

Linkedin
EMAIL
Pinterest
Facebook
Oldalon belüli keresőoptimalizálás KEZDŐKNEK
ÚJ SEO oktatóanyag
H1 HTML tag

John Mueller a 2019.09.27.-i Google Webmaster Central fogadóóráján – kérdésre válaszolva – elmondta, hogy a H1 HTML tag olyan gyakran alkalmazható egy weboldalon, ahányszor csak szeretnénk, nincs korlátozva a számuk.

Rögtön hozzátette, hogy különösen HTML5 környezetben elfogadott, ha több < h1 > taget használ egy oldal.

A tartalom strukturálására jól bevált, mert a keresők és a felhasználók számára is jó információt az oldal vagy a bekezdés tartalmával kapcsolatban – de a rangsorolás szempontjából ez nem kritikusan fontos.

Néhány SEO elemző eszköz hibaként jelölheti meg a H1 HTML tag hiányát, de rangsorolás szempontjából ez nem számít kritikus hibának. Egy weboldal rangsorolhat jól akkor is, ha több < h1 > taget használ – de akkor is rangsorolhat jó helyen, ha egyet sem használ.

A bejelentés után a webmesterek között elindult egy furcsa diskurzus, ami teljesen tévútra vitte az egész témát.

  • most akkor nem kell H1?
  • most akkor a H1 már nem is lényeges?
  • át kell írnom az oldalaimon a H1 tageket?

Annyira rossz irányba szaladt el az egész vita, hogy újra foglalkozni kellett a < h1 > témával, hogy rend legyen a fejekben. A magyarázat és a pontosítás úgy hangzott, hogy az algoritmus akár a h1 tagek nélkül is nagy pontossággal meg tudja érteni, hogy hol vannak főcímek, alcímek – és ennek megfelelően fogja a szöveges tartalmat kezelni.

Tehát nem kell átírni, nem kell kitörölni, nem kell megőrülni 🙂

Inkább iratkozz fel a blog-értesítőre és mindig elküldük neked a legfrissebb online marketing és keresőoptimalizálás témájú cikkeinket!

NE maradj le az új
#marketingpunk cikkekről!
Add meg az email címed és az elsők között fogsz értesítést kapni az új cikkekről!

Tetszett? OSZD MEG!
Facebook
Linkedin
Pinterest
EMAIL
PRiNT
Érdekel a téma?
A keresőoptimalizálás alapjai

Ha képbe akarunk kerülni a keresőoptimalizálás alapjaival, akkor látnunk kell, hogy az elmúlt években kibontakozó változások nyomán a keresőoptimalizálás nagyon összetett területté vált. Ez nem volt mindig így… Az internet

Kulcsszavas domain használata : előny vagy hátrány?

Kulcsszavas domain neveket sokan használnak – de vajon profitálnak belőle vagy éppen hátrányba kerülnek emiatt?A válasz nem egyértelmű: egyik oldalon ott állnak a kulcsszavakkal kapcsolatos keresőoptimalizálási szempontok, a másik oldalon

Nagy Gábor
#marketingpunk
Jobb marketing, több vevő

Tarts velem az úton, ami egy jobb jövőbe vezet.
Ne görcsölj, inkább élvezd az utazást.
Jobban megéri, hidd el.

Kövess a közösségi médiában!