Új Gmail logó

Megérkezett az új Gmail logó – ami nem csak egy öncélú logó reszelgetés, hanem sokkal több ennél. Eltűnt a piros szélű boríték és hangsúlyosabbá vált az M betű – de ennél sokkal izgalmasabb dolgokról is lesz szó a cikkben!

Az új Gmail logó beköszönt

SEO szakértőként nemcsak a keresést használom napi szinten, hanem a Google irodai szoftvereit is előszeretettel használom. Amikor tegnap este megnyitottam a Gmail levelezőjét, feltűnt, hogy valami történt. Valami furcsa.

Megváltozott a logó!

Ma délután még a jól megszokott, piros szélű borítékot mintázó logó volt látható, de 19.30 körül már az új verzió feszített a bal felső sarokban.

Itt van tehát az új Gmail logó – ami még nagyon szokatlan … egyelőre.

Vicces, hogy a bejelentkező képernyőn már az új logó van kint, de amint belépünk a levelezésünkbe, ott vár minket a jól megszokott borítékos Gmail logó. Megnyugtató, hogy a Google is tud hibázni – ilyen egyszerű dolgokban is.

A váltással a Gmail is megkapta a zöld-sárga-piros-kék színkombinációt. Az új logó sokkal színesebb és sokkal kevésbé boríték, mint a régi.

A váltás lényege, hogy a Gmail is megkapta a Google színeit – és itt van elrejtve az üzenet. A Google logó és a cég többi termékei által következetesen használt színkombináció átörökítése az eddiginél szorosabb integrációt jeleníti meg vizuálisan.

Egyelőre még szokni kell az új dizájnt, mert a letisztult régi logó még rendesen be van égve a retinámba – elvégre 2005 óta ott van a szemem előtt a piros szélű boríték.

Az eredeti Gmail logót Dennis Hwang webmester tervezte, aki 2000-ben még gyakornok volt a Google-nél

A Gmail logó cseréje tehát nem csak egy öncélú dizájn reszelgetés, hanem egy nagyobb változást jelez: a logó váltással párhuzamosan a G Suite komoly fejlesztéseket kap.

Viszlát G Suite, hello Google Workspace

A levelező rebranding folyamatával egyidőben jelentette be a cég, hogy a vállalati felhasználóknak szánt Google szolgáltatáscsomagot mostantól Google Workspace néven érhetik el az előfizetők.

Viszlát G Suite … hello Google Workspace

A névváltással együtt jár a logók lecserélése is: a folyamat során új, dinamikusabb logót kap a

  • Google Naptár
  • Google Drive
  • Google Meet
  • Google Dokumentumok
  • Google Táblázatok
  • Google Diák

Nem csak a nevet cserélték le: az új névvel új funkciók érkeznek, amelyekkel – a vállalat ígérete szerint – még gördülékenyebb lehet a munkavégzés.

A Google irodai-vállalati szoftverek szorosabb integrációjával a Google Workplace felületen elérhetővé válnak olyan funkciók, amelyekkel gyorsítható a munkavégzés. Egy példa: amikor közösen dolgoztok egy dokumentumon, akkor egy pillanat alatt tudtok majd videó hívást indítani a Google Workplace-en belül.

Ez elég jól hangzik!

Nem nehéz kiolvasni azt az irányvonalat, hogy ezzel a lépéssel a Google igyekszik piacot elhódítani a Microsoft 365 irodai programcsomagjától – és talán azzal is számolnak, hogy felhasználókat halászhatnak el a Microsoft Word, Excel, Powerpoint elől.

Először a desktop (asztali) verziókban elérhetőek az újdonságok, a mobilos felhasználóknak várniuk kell kicsit. Az új funkciók fokozatosan érkeznek meg a következő hetekben.

Tetszett? OSZD MEG!
Linkedin
Pinterest
EMAIL
PRiNT
Érdekel a téma?
Nagy Gábor
#marketingpunk
Nagy Gábor marketingpunk

Tarts velem az úton, ami egy jobb jövőbe vezet. Ne görcsölj, inkább élvezd az utazást. Jobban megéri, hidd el.

Kövess a közösségi médiában!